Shooter BT.
| Tulajdonságok |
| Klánnév: | Shooter BT. |
| Klánnév rövidítés: | =SBT= |
| Tagok száma: | 2 |
| A legjobb 40 játékos pontszáma | 37.510 |
| Összes pont: | 37.510 |
| Átlagpontszám: | 18.755 |
| Helyezés: | 14 |
| Legyőzött ellenfelek: |
2.510.106 (17.)
|
| » Klán file (külső hivatkozás) |
Klántagok
|
 |
| Leírás |
Vörösboros marhapörkölt bográcsban
Előkészítés ideje: 60 p
Főzés ideje: 240 p
Főzés módja: bográcsos
Hozzávalók (12 adag)
50 dkg mangalica zsír
40 dkg füstölt szalonna
6 kg marhalábszár (vagy 5 kg lábszár és 1 kg nyak, fejenként 30 dkg hús)
1.5 kg vöröshagyma
1 kg paprika
2 db hegyes erős paprika
0.5 kg paradicsom
1 fej fokhagyma
10 dkg fűszerpaprika
2 teáskanál füstölt pirospaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 tk kakukkfű
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
babérlevél ízlés szerint
borsikafű ízlés szerint
0.3 l sör
5 dl száraz vörösbor
5 db leveskocka (pörkölt)
40 g paprikakrém
Elkészítés
Egy kisebb bográcsban (lehet gázon is lábasban, de persze más lesz az íze) 10 dkg zsírban kiolvasztjuk a szalonna zsírját.
Kivesszük a szalonnát, és félretesszük. (Amíg megfő a pöri, addig el lehet rágcsálni.)
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd félretesszük a kisbográcsot.
A nagyobb bográcsban megolvasztjuk a maradék zsírt, majd beletesszük a lábszárat. Amikor elkezdi engedni a levét, hozzátesszük a nyakat.
Amint – úgymond – pörkölődni kezd, hozzátesszük a hagymát. Mivel a hús folyamatosan ereszti a levét, így csak 3-5 percig fűzzük együtt. Ezután levesszük a bográcsot a tűzről, és beletesszük a pirospaprikát. Összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre. A tűz állapotától függően – nehogy leégjen – néhány perc múlva ráöntjük a sört. (Kb. 1 órát nyerünk a hús puhításánál, valamint kicsit vad jellegű ízt ad.)
Ezután tesszük hozzá a paprikát és a fűszereket. Kb. 1 óra elteltével a paradicsomot. (A paradicsom mennyisége lehet kevesebb, mivel édesít.)
Mivel minimum 3 órát főzzük (általában 4-5 óra a megfelelő, mivel a húsba „nem látunk bele”, azaz lehet öregebb is a marha), így a 3. óra után öntjük hozzá a vörösbort. Innentől kezdve, minimum 40 perc a főzési idő, hogy az alkohol elpárologjon, és a vörösbor íze „beépüljön” az ételbe. |
|
|